طبق گزارشات متعدد بدست آمده از چینی‌های حاضر در آمریکا، ظاهرا برنامه وی‌چت (شبکه اجتماعی چینی)، پیام‌هایی را که حاوی کلمات سیاسی، به خصوص مربوط به اعتراضات هنگ کنگ باشد را سانسور می‌کند.

وی‌چت را می‌توان بزرگ‌ترین شبکه اجتماعی در چین دانست که استفاده‌های زیادی از آن می‌شود. ساده‌ترین و معمولی‌ترین وظیفه آن، پیام‌رسانی است اما در کنار این موارد می‌توان از آن برای پرداخت قبوض، رزرو پرواز، تنظیم نوبت پزشک و … استفاده کرد.

محدوده استفاده از وی‌چت و بزرگ‌ترین رقیب آن از نظر سیستم پرداخت یعنی Alipay به حدی در چین فراگیر شده‌اند که تقریبا اکثر مردم این کشور به جای استفاده از پول نقد، از این برنامه‌ها جهت پیشبرد کارهای پرداختی خود استفاده می‌کنند.

اما اینطور که به نظر می‌رسد، کشور چین حساب کاربری تمام کسانی را که در این برنامه به موارد سیاسی، به خصوص موارد مربوط به هنگ کنگ اشاره داشته باشند مسدود می‌کند.

برای مثال، حساب کاربری یکی از کارشناسان امنیت اطلاعات آمریکا، با نام بین ژی، (Bin Xie) بعد از نوشتن پیامی در رابطه با انتخابات اخیر هنگ کنگ با این مضمون که «کاندیداهای حامی چین کاملا شکست خوردند» مسدود شد. لازم به ذکر است در انتخابات اخیر هنگ کنگ، کاندیداهای حامی این کشور توانستند مقبولیت بسیار زیادی را در مقایسه با کاندیداهای حامی چین بدست آورند. بین ژی اعتراض خود را به این مسئله این چنین بیان کرد:

اگر قانون سانسور در چین وجود دارد مشکلی نیست! اما در این کشور (آمریکا)؟ من یک جمهوری‌خواه هستم اما در برنامه وی‌چت همانند دموکرات‌ها رنج می‌برم. همه ما سانسور شده‌ایم.

بین ژی بعد از این مسئله به یک گروه در واتساپ شامل افراد چینی آمریکایی پیوست که اتفاقا حساب کاربری آن‌ها هم به دلیل مشابهی از برنامه وی‌چت بلاک شده بود.

بیشتر بخوانید: چین، هنگ‌کنگ، بلیزارد و آزادی بیان

در نگاه اول این مشکل شاید بزرگ دیده نشود، اما برای افرادی که در آمریکا زندگی می‌کنند و خانواده و بستگان آن‌ها در کشور چین حضور دارند، مسدود شدن حساب کاربری وی‌چت معضل بسیار بزرگی است!

همچنین از آن‌جایی که برنامه‌های اجتماعی مشهوری چون فیسبوک و واتساپ برای مردم چین و هر کسی که به این کشور سفر کند از دسترس خارج است، بنابراین قطع دسترسی به تنها راه ارتباطی کاربران با وابستگان خود در چین بسیار مشکل ساز خواهد بود.

با این اوصاف، اگرچه وی‌چت قوانین سانسور متعددی را برای اتباع چینی و حتی خارجی‌ها اعمال کرده، اما وب‌سایت The Verge به این نکته اشاره کرد که کاربران چینی حاضر در آمریکا شاید بتوانند در صورت در اختیار داشتن یک شماره تلفن چینی (که متعلق به آن‌ها باشد)، از این سانسورها در امان باشند.

در تماسی‌ هم که Business Insider با مالک برنامه وی‌چت یعنی Tencent برقرار کرد تا در رابطه با مسائل و مشکلات پیش آمده توضیح بخواهد، هیچ پاسخی داده نشد و لذا مشخص نیست داستان سانسور کاربران قرار است تا چه حد ادامه‌دار باشد.

گسترش محدوده قانون سانسور چین به خارج از مرز‌های این کشور چند ماهی است که گریبان‌گیر شهروندان آمریکایی نیز شده و مصاحبه با سه تن از افراد مشهور حاضر در این کشور نیز به صحت این ماجرا دامن زده است.

نظر شما در رابطه با قوانین سخت‌گیرانه کشور چین و اعمال سانسورهای متعدد روی شبکه‌های اجتماعی چیست؟

بیشتر بخوانید: پاسخ آذری جهرمی به درخواست نمایندگان مجلس برای وصل اینترنت

منبع: businessinsider

The post پیام‌های سیاسی پیرامون اعتراضات هنگ کنگ در برنامه وی‌چت سانسور می‌شوند appeared first on دیجی‌کالا مگ.

منبع متن: digikala