با نگاهی به تیتر این مطلب، احتمالا این ایده برای شما هم احمقانه و ناممکن به‌نظر می‌رسد. از نظر بسیاری از کاربران عکس‌ سلفی یکی از بزرگترین هدایای است که فناوری به انسان هدیه کرده و حذف دوربین سلفی از گوشی‌های هوشمند قطعا به کابوسی برای کاربران فعال در شبکه‌های اجتماعی تبدیل خواهد شد. اما چرا پیشنهاد حذف این قطعه مطرح شده است و آیا جایگزینی برای آن وجود دارد؟

در سال‌های اخیر بسیاری از استانداردهای گوشی‌های هوشمند مانند جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون از این دستگاه‌ها حذف شده‌اند. اما شاید بهترین اقدام در تمام این سال‌ها، حذف حاشیه‌های اطراف صفحه نمایش و خلق مفهومی به‌نام نمایشگر بی‌حاشیه (تمام صفحه) بوده است. البته در واقعیت بسیاری از شرکت‌ها در تولید نمایشگر کاملا بی‌حاشیه ناموفق بوده‌اند و گواه آن نیز وجود بریدگی‌ها و حفره‌های زشت در بالای نمایشگر دستگاه است.

گرچه شرکت‌هایی مانند اوپو و وان پلاس با استفاده از دوربین سلفی پاپ‌آپ توانستند گوشی‌های تمام صفحه حقیقی را به بازار عرضه کنند، اما در اقدامی ناامید کننده، این شرکت‌ها نیز در نسل جدید پرچم‌داران خود دوباره به حفره دوربین روی آورده‌اند.

بنابراین، راه چاره چیست؟ آیا باید قید نمایشگر تمام صفحه را زد؟ یا می‌توان دوربین سلفی را حذف کرد؟ قطعا این انتخاب یکی از این دو پیشنهاد برای ما کاربران بسیار سخت است و ترجیح می‌دهیم هر دو باقی بمانند. از سوی دیگر، بسیاری از کاربران از این‌که مجبور باشند به دلیل وجود حفره یا بریدگی محل قرارگیری دوربین سلفی، بخشی از نمایشگر و البته زیبایی دستگاه را از دست بدهند ناراضی هستند. ظاهرا کمپانی‌های سازنده نیز در دوراهی دشوار حذف دوربین یا حذف نمایشگر بی‌حاشیه گیر افتاده‌اند و نمی‌توانند قاطعانه تصمیم بگیرند. اما راه چاره از همین الان در دسترس است.

از گوشی‌های هوشمند تاشو الگو بگیرید!

حذف دوربین سلفی

گوشی‌های هوشمند تاشو ترند جدید دنیای اسمارت‌فون‌ها هستند که برای ایجاد تغییر در شیوه تعامل ما با گوشی‌ها پتانسیل بسیار بالایی دارند. علاوه بر قیمت بالای این گوشی‌ها که اولین موردی است که نظر همه را جلب کرده، اگر کمی عمیق‌تر به ویژگی‌ها و سازوکار فعالیت گوشی‌های تاشو بنگریم متوجه می‌شویم که یکی از بهترین ایده‌ها را برای خلق مفهوم نمایشگر بی‌حاشیه ارائه می‌کنند.

برای مثال، هواوی میت ایکس اس را که جدیدترین گوشی تاشو معرفی شده است در نظر بگیرید. این دستگاه در حالتی که از گوشی به تبلت تبدیل می‌شود، نیازی به دوربین سلفی ندارد و به‌جای آن از همان دوربین اصلی دستگاه استفاده می‌کند. این دوربین سه‌گانه به سنسور اصلی با کیفیت، لنز تله‌فوتو و سنسور فوق عریض مجهز است که یکی از ایده‌آل‌ترین ترکیب‌ها برای ثبت تصاویر سلفی خواهد بود.

حذف دوربین سلفی

موتورولا Razr نیز گوشی تاشو دیگری است که به‌جای دوربین سلفی از دوربین اصلی دستگاه استفاده می‌کند. بر خلاف نمانیده هواوی، این گوشی به‌صورت عمودی باز و بسته می‌شود و زمانی که در حالت بسته قرار دارد، می‌توان از دوربین اصلی دستگاه و نمایشگر ثانویه کوچکی که در کنار آن قرار دارد برای ثبت سلفی استفاده کرد.

موتورولا RAZR

اما با وجود چنین ایده مناسبی، گلکسی Z Flip همچنان از حفره‌ای در بالای نمایشگر منعطف دستگاه برای دوربین سلفی استفاده می‌کند. انتقاد ما به سامسونگ وقتی جدی‌تر می‌شود که امکان ثبت سلفی با دوربین اصلی Z Flip نیز وجود دارد. کمپانی کره‌ای می‌توانست به‌جای نمایشگر بسیار کوچکی که در کنار دوربین اصلی قرار داده است، مانند موتورولا از یک نمایشگر بزرگتر استفاده کند و دوربین سلفی را نیز حذف کند، اما شاید نخواسته به الهام گرفتن از Razr متهم شود.

احتمالا تا به این لحظه این سوال برای شما پیش آمده است که مگر می‌توان طراحی اختصاصی گوشی‌های تاشو را به قلمرو گوشی‌های هوشمند معمولی هم آورد؟ پس تکلیف کاربرانی که به گوشی‌های تاشو علاقه ندارند چه می‌شود؟

صفحه نمایش ثانویه به کمک می‌آید

حذف دوربین سلفی

در سال‌های اخیر دوربین‌های سلفی پیشرفت خوبی داشتند، اما تعداد زیادی از شرکت‌ها به ارتقا دوربین اصلی دستگاه توجه بیشتری داشته‌اند. نمی‌توانید هیچ دوربین سلفی را در هیچ یک از پرچم‌داران امروزی پیدا کنید که توان رقابت با دوربین‌های چندگانه و لنزهای مختلف دوربین اصلی را داشته باشد. به علاوه، با حذف سنسور اثر انگشت از پشت گوشی‌ها و انتقال آن به زیر صفحه نمایش، قاب پشتی اکنون برای اضافه کردن یک نمایشگر ثانویه برای کمک به ثبت سلفی فضای بیشتری در اختیار دارد که می‌توان از آن به عنوان جایگزین دوربین سلفی استفاده کرد.

حذف دوربین سلفی

نمایشگر ثانویه ZTE Nubia X

چنین طرحی گهگاه توسط شرکت‌های چینی تولید و به‌طور محدود به بازار عرضه می‌شود، اما هنوز به‌صورت جدی از ظرفیت این نمایشگرها در پرچم‌داران مهم بازار استفاده نشده است.

بهترین چاره چیست؟

وان پلاس 7T پرو

هدف ما از این بحث زیر سوال بردن حق وجود دوربین سلفی نیست و معتقدیم که این قطعه سخت افزاری به‌خودی خود کاربردی و جذاب است، اما اگر قرار باشد تحولی در گوشی‌های هوشمند ایجاد شود و این دستگاه‌ها از حالت سنتی خود فاصله بگیرند، حذف شدن بعضی ویژگی‌ها اجتناب ناپذیر است. با توجه به استقبال کاربران از نمایشگرهای بزرگتر و تمایل آن‌ها به حذف حاشیه، تقریبا تمامی شرکت‌های مهم بازار به‌سوی حذف حاشیه‌های اطراف نمایشگر رفته‌اند و بسیاری از آن‌ها در تلاش‌ هستند تا با استفاده از مکانیزم‌های دوربین سلفی پاپ‌آپ یا دوربین اصلی چرخان از شر حفره و بریدگی‌های پنل جلویی گوشی خلاص شوند.

گلکسی اس 20 اولترا

برای مثال به‌طراحی ظریف و زیبای پنل جلویی محصولاتی مانند خانواده گلکسی اس ۲۰ یا وان پلاس ۷ و ۷T توجه کنید؛ تنها مشکل همان بریدگی مربوط به دوربین سلفی است که ظاهر زیبای این مدل‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در مقابل وان پلاس ۷ پرو، گلکسی A80 و اوپو فایند ایکس را داریم که هر یک از راه‌کار جالبی برای حذف دوربین سلفی استفاده کرده‌اند، اما آیا می‌توان برای طولانی مدت به دوربین‌های پاپ‌آپ و چرخان اعتماد کرد؟

گلکسی A80

در  نهایت آخرین ایده‌ای که به ذهن می‌رسد، استفاده از دوربین سلفی زیر نمایشگر است که در سال ۲۰۱۹ بسیاری از خبرها را به خود اختصاص داده بود و شرکت‌های کوچک و بزرگ به دنبال توسعه آن بوده‌اند. تا به‌حال اوپو تنها شرکتی بوده که به‌صورت عمومی چنین محصولی را به نمایش گذاشت، اما حتی این محصول هم هنوز به مرحله تولید انبوه و عرضه به بازار نرسیده است و بعید به نظر می‌رسد در آینده‌ای نزدیک شانس تجربه کردن این فناوری را در گوشی‌های خود داشته باشیم. شایعاتی که مدتی پیش منتشر شده بودند از تلاش‌های سامسونگ، نوکیا، شیائومی و چند شرکت دیگر برای آغاز تولید دوربین‌های زیر نمایشگر حکایت داشتند و حتی شیائومی ویدیویی از محصولش را به نمایش گذاشت که البته تا به این لحظه خبر دیگری از آن در دست نیست.

با این اوصاف، آیا مشکل حل شد؟ شاید ایده پردازی‌های ما درباره دوربین سلفی، رشد گوشی‌های تاشونده بدون دوربین سلفی و نمایشگر ثانویه خیال خام باشد، ولی نمی‌توان منکر عقب ماندگی دوربین‌های سلفی از پیشرفت‌های دوربین اصلی شد. در حال حاضر، ماژول دوربین‌های اصلی با لنزهای مختلف خود از پس بسیاری از نیازهای عکاسی برمی‌آیند و نمی‌توان کیفیت و عملکرد آن‌ها را انکار کرد.

آیا حذف دوربین سلفی واقعا ایده بدی است؟

همانگونه که کمی قبل ذکر کردیم، هنوز نمی‌توان به استفاده از دوربین‌های مکانیکی برای طولانی مدت اعتماد کرد و شاید به همین دلیل است که شرکت‌هایی مانند اوپو و وان پلاس دوباره به سراغ حفره دوربین سلفی رفته‌اند.

از سوی دیگر، اضافه کردن نمایشگر ثانویه به قاب پشتی می‌تواند هزینه بیشتری را به کاربران تحمیل کند. اکنون پرچم‌داران اندرویدی ۱۰۰۰ دلاری در حال تبدیل شدن به استاندارد قیمتی بازار هستند و نمایشگر ثانویه در کنار مشخصاتی مانند پشتیبانی از ۵G، دوربین‌های چندگانه و … باعث افزایش این مبلغ هنگفت خواهد شد.

با این‌حال، اگر رویای گوشی تمام صفحه اولویت اصلی کاربران و شرکت‌هاست و دوربین‌های سلفی هم نمی‌توانند به اندازه دوربین‌های اصلی دستگاه کیفیت و کارایی داشته‌ باشند، شاید حذف دوربین سلفی چندان هم ایده بدی به‌نظر نرسد. دیدگاه شما درباره حذف دوربین سلفی از گوشی‌های هوشمند چیست؟

منبع: Android Authority

The post آیا حذف دوربین سلفی برای تحقق نمایشگر کاملا بی‌حاشیه منطقی است؟ appeared first on دیجی‌کالا مگ.

منبع متن: digikala