بعد از اینکه نانسی پلوسی، رئیس نمایندگان آمریکا به تایوان سفر کرد تا در رابطه با مشکلات به وجود آمده و خطر احتمالی چین در منطقه گفت‌و‌گو کند، چین احساس خطر و به نوعی این حرکت از سوی آمریکا را بی‌احترامی به مفهوم «چین واحد» تلقی کرد. مفهومی که آمریکا ۴۰ سال به آن احترام گذاشته است. طبق این سیاست، دولت آمریکا تمام تایوان را به عنوان بخشی از چین تلقی کرده و مردم این کشور را هم بخشی از چین واحد می‌داند و هیچ مشکلی هم با این قضیه ندارد.

اما با سفر اخیر نانسی پلوسی به تایوان، چین احساس کرده آمریکا دارد این قوانین را زیر پا می‌گذارد. اگرچه آمریکا با جمهوری چین یک رابطه‌ی رسمی دارد، اما رابطه‌ی آن با تایوان غیر رسمی است که البته چین فکر می‌کند با سفر اخیر پلوسی به این کشور، دارد شکل جدی‌تری به خود می‌گیرد. در نتیجه این کشور تجهیزات نظامی خود را اطراف تایوان مستقر کرد و حتی چندین پهپاد هم به ژاپن فرستاد در حالی که پلوسی در تایوان حضور داشت.

اما می‌رسیم به بحثی که مربوط به حوزه‌ی فناوری است؛ بسیاری از شرکت‌های بزرگ فناوری در آمریکا نظیر اپل، به تایوان جهت تأمین مهم‌ترین قطعه‌ی خود در ساخت گجت‌های هوشمند یعنی پردازنده وابسته هستند. TSMC که در حال حاضر بزرگ‌ترین شرکت تولید تراشه در جهان به حساب می‌آید، در تایوان واقع شده و به بسیاری از شرکت‌های جهان از جمله شرکت‌های چینی هم تراشه ارسال می‌کند که البته بزرگ‌ترین و اصلی‌ترین مشتری آن اپل است.

شرکت آمریکایی امروز به سران TSMC اعلام کرد اگر قرار باشد قطعه‌ای را به چین ارسال کنند، باید مطابق با قوانین جدید چین رفتار کنند که این یعنی دارای لیبل «ساخت تایوان، چین» یا «ساخت چین تایپه» باشند. این درخواستی است که چین دارد و اگر فکر می‌کنید خیلی بچه‌گانه و عجیب است، حق دارید. در واقع چین می‌خواهد مثل یک زورگو، به تمام جهانیان بفهماند که چه کشوری تایوان را کنترل می‌کند یا به عبارتی قابل فهم‌تر، تایوان مستعمره‌ی چه کشوری است.

دلیل اینکه اپل از TSMC خواسته تا مطابق قوانین چین رفتار کند این است که مشکلی از بابت ارسال قطعات مورد نیاز به خطوط مونتاژ این شرکت پیش نیاید. اگر این اتفاق بیفتد، اپل به معنای واقعی کلمه به دردسر می‌افتد چرا که بزرگ‌ترین خطوط مونتاژ این شرکت در جهان در کشور چین واقع شده‌اند. در حال حاضر یک سری از محموله‌های ارسالی در گمرک چین مانده‌اند و مأمورین چینی هم به شدت اسناد مرتبط را مورد بررسی قرار می‌دهند تا مبادا نامی از تنها تایوان یا جمهوری خلق چین برده شده باشد.

Some supplies being sent to manufacturer Pegatron are being blocked by Chinese customs - Apple caught between suppliers in Taiwan and assemblers in China; iPhone 14 delay possible

جیسون چن، نائب‌رئیس پگاترون و سایر مقامات رسمی از صنعت تولید تراشه‌ی تایوان در کنار پلوسی ایستاده و با او عکس هم گرفته‌اند که این موضوع خشم چین را دوچندان کرد. اپل این موضوع را برای TSMC شفاف کرد که اگر نخواهد مطابق درخواست چین رفتار کند، شرکت آمریکایی با مشکلی جدی مواجه خواهد شد؛ خصوصا اینکه آیفون‌های سری ۱۴ هم در آستانه‌ی رونمایی قرار دارند و هرگونه لج کردنی از طرف دولت چین می‌تواند اپل را با مشکلی بسیار جدی مواجه کند.

از طرفی تایوان هم ظاهرا پشت خود را به آمریکا گرم دیده و می‌خواهد علنا جلوی زورگویی چین ایستادگی کند. در نتیجه به تمام شرکت‌های صادراتی گفته روی قطعات ارسالی یا مهر تایوان و یا جمهوری خلق چین زده شده باشد که این دقیقا همان چیزی است که گمرک چین نمی‌خواهد ببیند. حال در این بین اپل مانده و خواهش و تمنایی که باید دید آیا گوش تایوان به آن بدهکار خواهد بود یا خیر. شرکت آمریکایی حتی از زنجیره‌های تأمین خود در خواست کرده که لیبل‌های روی کارتون‌های ارسالی از تایوان به چین را تغییر دهند. این یعنی وضعیت خیلی دارد بد پیش می‌رود و به احتمال زیاد شاهد تأخیر در عرضه سری آیفون ۱۴ خواهیم بود. هرچند باز هم باید منتظر ماند و دید چه پیش می‌آید.

نظر شما در رابطه با این درگیری‌ها چیست؟

  • تماشا کنید: نمایشگر همیشه روشن در آیفون ۱۴ پرو حیرت‌انگیز خواهد بود
  • حفره‌ی نمایشگر آیفون ۱۴ پرو بزرگ‌تر از حد انتظار است

منبع: PhoneArena

نوشته احتمال تأخیر در عرضه آیفون ۱۴ قوت گرفت اولین بار در دیجی‌کالا مگ. پدیدار شد.

منبع متن: digikala