در LG G6 دیگر مانند LG G5 خبری از ماژول Cam Plus نیست، ولی احتمالا الجی تلاش خودش را کرده تا بتوانید با آن عکسهای بهتری بگیرید. LG G6 همچنان از دوربین دوتایی با ترکیب یک لنز واید استاندارد و یک لنز سوپرواید با زاویه دید بسیار باز استفاده میکند. در LG G5 دوربین اصلی از سنسور ۱۶ مگاپیکسلی و دوربین وایدتر از سنسور ۸ مگاپیکسلی استفاده میکرد. در LG G6 هر دو دوربین از سنسور ۱۳ مگاپیکسلی استفاده میکنند، ولی همچنان دیافراگم باز f/1.8، لرزشگیر اپتیکال و فوکوس خودکار تنها مختص دوربین اصلی است. G6 از نظر دوربین سلفی هم با کاهش مگاپیکسل همراه شده است. دوربین سلفی G6 بر خلاف G5 که از سنسور ۸ مگاپیکسلی استفاده میکرد، از سنسور ۵ مگاپیکسلی استفاده میکند. دوربین سلفی G6 بدون استفاده از یک لنز اضافه به یک حالت وایدتر هم مجهز شده که سازوکار آن هنوز برای ما مشخص نیست. شاید تصور کنید کاهش رزولوشن سنسور در دوربین اصلی و سلفی LG G6 برای آن پسرفت محسوب میشود. ولی در واقع این موضوع از نظر تئوری ممکن است به بهبود کیفیت تصاویر هم کمک کند. با این حال تا در عمل دوربینها را با هم مقایسه نکنیم هیچ نتیجهای نمیتوان گرفت. به همین دلیل ما در دیجیکالا مگ تصمیم گرفتیم به محض رسیدن G6، دوربین آن را در عمل با G5 مقایسه کنیم.
نکته ۱: عکسها در حالت تمام خودکار گرفته شده است.
نکته ۲: برای دیدن در اندازهی اصلی رو عکسها کلیک کنید.
طبق معمول مقایسه را با یک عکس منظرهی شهری آغاز کردیم. اولین چیزی که با نگاه کردن به این عکسها متوجه آن میشوید، تفاوت در نسبت ابعاد است. الجی در تمام دوربینهای G5 از نسبت ۱۶ به ۹ استفاده کرده بود، ولی برای G6 ترجیح داده تا به نسبت ابعاد معمولتر ۳ به ۴ برگردد. البته میتوانید در تنظیمات دوربین هر دو گوشی نسبت ابعاد را تغییر دهید. ولی طبیعتا برای استفادهی مؤثر از تمام پیکسلها سنسور چارهای جز استفاده از نسبت ابعاد اصلی آن نخواهید داشت. ما به طور کلی نسبت ابعاد ۳ به ۴ را برای عکاسی ترجیح میدهیم. ولی باید بپذیریم زاویه دید بازتر و کادر عریضتر دوربین G5 تناسب بیشتری با سوژهی این عکس داشته است. از نظر کلی دو عکس شباهت زیاد به یکدیگر دارند، ولی دامنهی پویا و شارپنس عکس گرفته شده با دوربین G6 اندکی بهتر است. در عکس G5 بخشهای روشن آسمان کاملا سفید شدهاند، ولی G6 موفق شده زردی روشن آسمان در این نواحی را بیشتر حفظ کند. در عکس G5 جزئیات ظرف شاخوبرگ درختان دورتر و خطوط بلوکهای بتونی بخشی از حاشیهی سمت چپ بزرگراه در اثر پردازش نامناسب از بین رفته است. در سوی مقابل با زوم کردن روی عکس G6 متوجه شفافیت بیشتر و پردازش بهتر آن میشویم.

LG G6

LG G5
با روشن کردن حالت HDR دامنهی پویای عکس ثبت شده با هر دو دوربین بهتر شده است، ولی این موضوع در مورد عکس G5 بیشتر خودنمایی میکند. عکس LG G5 در حالت HDR به مراتب روشنتر از عکس LG G6 است و کنتراست پایینتری دارد. همین موضوع باعث شده تا عکس G6 جذابتر و سرزندهتر به نظر برسد. البته شاید برخی از افراد به عنوان یک عکس HDR، تصویر ثبت شده با G5 را بیشتر بپسندند. از نظر شارپنس، شفافیت و جزئیات، همچنان G6 برتری خود را حفظ کرده است.

LG G6 (حالت HDR)

LG G5 (حالت HDR)
با رفتن به دوربین دوم با لنز وایدتر اوضاع اندکی متفاوت میشود. در این دوربین دامنهی پویای عکس LG G6 همچنان اندکی بهتر است، ولی از نظر شارپنس و شفافیت باید G5 را برندهی میدان اعلام کنیم.

LG G6 (دوربین دوم)

LG G5 (دوربین دوم)
برای عکس بعدی به سراغ نمای زیبایی از این گلهای لاله رفتیم. این بار هم دوربین G6 از نظر دامنهی پویا و شارپنس نسبت به دوربین G5 عملکرد بهتری داشته و در مجموع عکس بهتری را ثبت کرده است.

LG G6

LG G5
بار دیگر با فعال کردن حالت HDR به نتایج مشابهی رسیدیم. دامنهی پویا در عکس هر دو دوربین بهتر شده است، ولی عکس G5 با حالت عادی اختلاف بیشتری دارد. عکس گرفته شده با دوربین G5 روشنتر است ولی کنتراست بالاتر باعث میشود عکس G6 زیباتر باشد. دوربین G5 همچنین در ثبت صحیح رنگها اندکی دچار مشکل شده. برای مثال به آسمان توجه کنید که در عکس G5 به جای آبی به رنگ خاکستری دیده میشود. G6 همچنان در زمینهی شفافیت و شارپنس هم بهتر عمل کرده است.

LG G6 (حالت HDR)

LG G5 (حالت HDR)
برای آخرین مقایسه بین دوربینهای اصلی تصمیم گرفتیم یک نمای بسته از این گلهای لاله بگیریم که در زیر نمنم باران بهاری زیبایی آنها چشمنوازتر شده بود. هر دو دوربین در این صحنه عملکردی بسیار خوبی داشتهاند. دوربین G5 رنگها را گرمتر ثبت کرده و بوکهی نرمتر و طبیعیتر دارد. در مقابل دوربین G6 پردههای رنگی بیشتری را ثبت کرده و عکس آن اندکی شارپتر است. در مجموع میتوان نتیجهی این مقایسه را برابر اعلام کرد.

LG G6

LG G5
در نهایت به مقایسهی دوربین سلفی میرسیم. دوربین سلفی G6 علاوه بر حالت عادی، یک حالت واید هم دارد که برای ثبت مناظر گستردهتر یا تعداد افراد بیشتر در یک کادر مناسب است. از نظر کلی عکسهای ثبت شده با دوربین سلفی هر دو گوشی شباهت زیادی به هم دارند، ولی دوربین سلفی LG G5 در مجموع اندکی شارپتر است. با توجه به این که دوربین سلفی LG G6 در هر دو حالت عکسهایی با رزولوشن ۵ مگاپیکسل ثبت میکند، بعید نیست الجی برای رسیدن به نمای بستهتر از زوم دیجیتال استفاده کرده باشد. شاید به همین دلیل شارپنس عکس دوربین سلفی G6 (به ویژه در پسزمینه) در حالت واید اندکی افزایش مییابد.

LG G6

LG G5

LG G6 (حالت واید)
نتیجهگیری
در مقایسهی ما دوربین اصلی LG G6 تقریبا در تمام شرایط نسبت به G5 دامنهی پویای بهتر و شارپنس بیشتری داشت. البته به نظر میرسد G6 شارپنس خود را تا حدی مدیون پردازش بیشتر تصویر باشد. به همین دلیل دوربین G5 در نمای نزدیک بوکهی نرمتر و طبیعیتر تولید کرد. دوربین اصلی G5 توانست در حالت HDR دامنهی پویای کمتر را جبران کند، ولی همچنان عکسهای G6 با کنتراست بالاتر و شفافیت بیشتر، جذابتر و قابل قبولتر به نظر میرسیدند. در مورد دوربین دوم (سوپرواید) اوضاع اندکی متفاوت بود؛ G6 در این دوربین هم دامنهی پویای بهتر را حفظ کرد ولی در زمینهی شارپنس و شفافیت G5 عملکرد بهتری داشت. G5 در دوربین سلفی هم از نظر شارپنس بهتر از G6 بود، ولی نباید فراموش کنیم که حالت وایدتر دوربین سلفی G6 میتواند در برخی شرایط بیشتر به کار بیاید. با تمام این شرایط به نظر میرسد LG G6، هر چند اندک، ولی حداقل در مورد دوربین اصلی نسبت به G5 پیشرفت کرده است. هر چند میزان این پیشرفت کمتر از انتظار ما بود.
منبع متن: digikala