امیرخان در چهاردهم مارس 1965 در شهر بمبئی به دنیا آمد. او به خاطر بازیهای پرانرژی، تعهد و دقت بسیار بالا در کارهایش، انتخابهای هوشمندانه و پرداختن به موضوعات اجتماعی مهم، به یکی از چهرههای برجسته و تأثیرگذار بالیوود تبدیل شده است. شهرت این بازیگر نه فقط برای ایماژ جوان عاشق و بازی در نقشهای متنوع، بلکه به دلیل نگرش حرفهای و جدیاش نسبت به سینما و فیلمسازی رقم خورده است که تا پیش از او کمتر در صنعت سینمای هند دیده میشد. او فقط یک بازیگر توانا و موفق نیست، یک چهره تأثیرگذار و متفکر در صنعت سینمای هند است. تعهد او به بازیگری، توجه به مسائل اجتماعی و تلاش برای ارتقاء کیفیت سینمای هند، این بازیگر را به الگویی بینظیر برای نسلهای بعدی تبدیل کرد. او با کارنامهاش ثابت کرد که سینما میتواند علاوه بر سرگرمی، وسیلهای برای تغییر و آگاهیبخشی اجتماعی باشد.
ترسناکترین انیمههای سینمایی، که ده تا از آنها را در ادامه برمیشماریم، از جنس وحشت متفاوتی هستند و از زوایای گوناگون به این ژانر نگاه میکنند؛ برخی از آنها با بیماریهای روانی سروکار دارند، برخی با خون و خونریزی، برخی هم با داستانی سورئال و کابوسوار. اما همهاشان میتوانند به زیر پوستتان نفوذ کرده و تا مغز استخوانتان را بترسانند.
سیستم قدرت مبتنی بر نن در دنیای «هانتر هانتر»، این انیمه را به یکی از بهترین انیمههای شونن تبدیل کرده است. اگر بخواهیم دستهبندی مختصری ارائه دهیم، میتوان گفت که در کل، شش دسته از نن وجود دارد: تقویت (Enhancement)، انتشار (Emission)، دستکاری (Manipulation)، تخصص (Specialization)، جادو (Conjuration) و تغییر شکل (Transmutation). هر کاربر نن، حداقل در یکی از این دستهها قرار میگیرد و برخی حتی در دو دسته هستند. قویترین شخصیتهای انیمه «هانتر هانتر» قدرتهای بهخصوص خود را دارند و آنهایی که برای این فهرست انتخاب کردهایم نشان میدهند هرکس اگر این قدرتهای خاص خود را به نحو احسن به کار ببندد، میتواند در میان قویترینها جای داشته باشد.
برشمردن المانهای تکراری سریال تازه هومن سیدی کار عبثی است. بله هومن سیدی در کارهایش از سینمای جهان چیزهایی قرض میگیرد؛ چه در فرم و تصویر چه در پیرنگ و قصهگویی. همین سریال «وحشی» یادآور تم اصلی فیلم خوب «شکار» است. و بله، غالب فیلمسازان جوان ما امروز درباره طبقه محروم اجتماع میسازند و متهم به سیاهنمایی میشوند. این تکرار دیگر خستهکننده شده است. غالب سریالهای شبکه نمایش خانگی در زندانها میگذرند و با قتل و بزهکاری و تباهی سر و کار دارند. اما هومن سیدی و همتایانش همه همچون استادان فیلمسازی خود دغدغه طبقه محروم را دارند یا شرایط به گونهای است که چارهای جز بازتاب قصهها و معضلات این طبقه ندارند.
تحلیلگران پیشبینی کرده بودند که فیلم افتتاحیهای بین 25.5 الی 27.5 میلیون دلاری داشته باشد؛ با این حال، آغاز 24.5 میلیون دلاری هم چندان بد نیست، به هر حال، این یک نسخهی فرعی است، همچنین فیلمی با درجه سنی بزرگسالان (آر)، که بازیگر اصلی مجموعه، کیانو ریوز، در آن تنها نقشی کوتاه دارد.
مانگای «ماجراجویی عجیب و غریب جوجو» به دههی هشتاد میلادی بازمیگردد که تاکنون هم ادامه داشته است. مانگاکای برجسته هیروهیکی آراکی، از دههی هشتاد تاکنون ۹ بخش و ۱۳۶ جلد از مانگای «جوجو» را منتشر کرده است. هردو مانگا و انیمه «جوجو» که اقتباس مستقیمی از مانگای آراکی به حساب میآید، بهخاطر نقاشیهای متفاوت و پرزرق و برقاشان شناخته میشوند. در دنیای «جوجو» میتوانید برخی از معروفترین کاراکترهای دنیای انیمه را پیدا کنید. «جوجو» را به خاطر سکانسهای اکشن هیجانانگیز و جهانسازی آن نیز میشناسند که از بهترین نمونههایشان در دنیای مانگا و انیمه است که آن را به یکی از بهترین انیمههای شونن تاریخ تبدیل میکند.
دو فیلم اول گای ریچی خیلیها را امیدوار به ظهور فیلمسازی کرد که سبک شخصی خود را پیدا کرده و میرود که کارنامهای دریغآمیز از خود به جا گذارد. اگر چنین میشد و او مانند آن روزها فیلم به فیلم رو به جلو حرکت میکرد و تمایلی به سینمای جریان اصلی نشان نمیداد، قطعا فهرست بهترین فیلمهای گای ریچی پر بود از آثاری درجه یک که خبر از یک فیلمساز مولف و کارکشته میداد که حال در کار خود هم حسابی درخشیده و به پختگی رسیده است. این مسیر تبدیل به همان مسیری میشد که کسی چون کوئنتین تارانتینو پیموده و اکنون در همین عصر تازه برخی از فیلمهایش در زمرهی بهترین فیلمهای قرن 21 میلادی قرار میگیرند.
بیضایی، با تکیه بر جهانبینی خاص خود که متأثر از اسطورهها، آیینها و تئاترشرق است، فیلمی میسازد که در ظاهر ساده و در باطن پیچیده و تأویلپذیر است. او در این فیلم از رئالیسم فاصله گرفته و به جهانی سوررئالیستی و رؤیاگونه قدم میگذارد؛ جایی که غریبه، قهرمان بینام و سرگشته ما، وارد دهکدهای مهگرفته و وهمناک میشود و آرامآرام در مه ناپدید میشود؛ هم در سطح فیزیکی و هم در ساحت وجودی.