نمایشگر بزرگ و بدون دکمه که اکثر فضای روی گوشی را شامل شده، یکی از بارزترین خصوصیت گوشی‌های گلکسی S8 و S8+ سامسونگ است. این شرکت کره‌ای با خلق چنین صفحه نمایشی نشان داد که می‌تواند استانداردهای را تغییر دهد.

 

سوگجون هیون، عضور گروه برنامه‌ریزی محصولات جهانی سامسونگ می‌گوید «پارادوکس اندازه» هنوز هم مشکل اصلی کاربران گوشی‌های هوشمند است. امروزه کاربران خواهان گوشی‌ای هستند که صفحه نمایش آن برای تماشای محتوای بیشتر به اندازه کافی بزرگ باشد اما در عین حال خود گوشی براحتی در دست کاربر جا بگیرد.

سامسونگ می‌دانست که برای حل این مشکل باید قدمی برداشت. با همین ایده بود که برای طراحی گلکسی اس ۸ مهندسان این شرکت طرح صفحه‌ نمایشی کوچک اما در عین حال فراگیر را مطرح کردند که در آن حاشیه‌های بالا و پایین به کوچکترین اندازه خود کاهش داده شده و حاشیه‌های کناری هم کلا حذف شده بودند تا پلتفرمی ایده‌آل برای تماشای ویدیو، بازی و کار با رسانه‌های اجتماعی فراهم شود.

بئوم کیم، عضو گروه تحقیق و توسعه گوشی‌های پرچمدار سامسونگ می‌گوید «برای اینکه اندازه حاشیه‌ها را حدود ۵۰ درصد در مقایسه با مدل قبلی کم کنیم، باید چینش اجزای داخلی گوشی را هم تغییر می‌دادیم. مثلا DDI (آی‌سی درایور صفحه‌نمایش) را به پایین گوشی انتقال دادیم، گوشی را در همان حاشیه کوچک جا دادیم و تغییراتی هم در آنتن ایجاد کردیم تا در عین اطمینان از کاربرد مناسب، فضای صفحه نمایش را به حداکثر برسانیم».

گلکسی اس 8 مینی

 

انتقال دکمه هوم

پس از تایید مفهوم نمایشگر جدید، طراحان سامسونگ تصمیم گرفتند برای آزاد کردن فضای کافی برای صفحه نمایش، دکمه هوم گوشی را به پشت نمایشگر انتقال دهند. این دکمه هوم حساس به فشار، هرچند با چشم دیده نمی‌شود اما با واکنش فیزیکی به تماس انگشت، حس فشردن یک دکمه واقعی را به کاربر منتقل می‌کند. برای ایجاد این دکمه، از حسگرهای فشاری در داخل گوشی استفاده شده است.

یانگ‌سوک عضو گروه تحقیق و توسعه مکانیک‌ پیشرفته سامسونگ می‌گوید «از آنجا که تا آن موقع از حسگرهای فشاری در گوشی‌های هوشمند استفاده نکرده بودیم مجبور شدیم چند آزمایش شبیه‌سازی انجام دهیم. نهایتا هم به این نتیجه رسیدیم که می‌توانیم از فضای پرت بین پنل و FPCB صفحه نمایش (برد مدار چاپی انعطاف پذیر) استفاده کرده و حسگرهای فشار را در این محل قرار دهیم».

مشکل دیگر در طراحی دو طرف منحنی نمایشگر بدون مرز بود. مینسو جانگ عضو گروه تحقیق و توسعه مکانیک پیشرفته سامسونگ می‌گوید «انحنای دو طرف این نمایشگر، هرچند بسیار چشمگیر است اما قرار دادن لایه محافظ روی نمایشگر را به شدت دشوار می‌کرد. همچنین باید مرز‌های نمایشگر را طوری تعریف می‌کردیم که این انحناها باعث بهم ریختگی تصویر نشود. برای همین مجبور بودیم همکاری نزدیکی با مهندسان و طراحان بخش نمایشگر سامسونگ داشته باشیم تا در صورت نیاز طراحی‌ها را تغییر دهیم».

دکمه هوم «نامرئی» و صفحه نمایش تقریبا بی‌حاشیه با خمیدگی در دو طرف، نهایتا گوشی هوشمندی را خلق کرد که زیبایی‌اش به اندازه نوآوری در فناوری‌هایش چشمگیر است.

استانداردی جدید در سرگرمی‌های موبایلی

نمایشگر بدون مرز خانواده گلکسی S8 نه تنها تجربه دیداری فراگیری‌ را برای کاربر فراهم می‌کند بلکه نسبت صفحه ۱۸.۵:۹ آن، تصویری سینمایی را پیش چشمان کاربر قرار می‌دهد.

هرچند در چند سال اخیر اکثر برنامه‌های تلویزیونی، سینمایی و محتوای ویدیویی با نسبت تصویر ۱۶:۹ تولید شده‌اند اما فیلم‌سازان اکنون به سمت استفاده از نسبت تصویر عریض‌تر ۲۱:۹ می‌روند.

سونگ‌مین چوی، عضو گروه برنامه‌ریزی محصولات جهانی سامسونگ می‌گوید «وقتی محتوا با دو نسبت ۱۶:۹ و ۲۱:۹ وجود دارد، بهترین نسبت برای هردوی آنها ۱۸.۵:۹ می‌شود. ما بعد از آزمایش تمامی محتواها از ویدیو تا بازی و اپلیکیشن، به این نتیجه رسیدیم که بهترین نسبت همان ۱۸.۵:۹ است. آزمایش‌های متعددی کردیم و حتی تک‌تک پیکسل‌ها را آنقدر تغییر دادیم که نهایتا به نتیجه رضایت‌بخش رسیدیم».

کار بیشتر با اسکرول کمتر

نمایشگر بدون مرز سامسونگ برای انجام همزمان چند کار ایده‌آل است و در نتیجه کار کردن در حین حرکت را برای کاربر ساده‌تر می‌کند. با داشتن یک صفحه نمایش بزرگتر، کاربر می‌تواند از قابلیت چند پنجره‌ای شدن صفحه برای انجام چند کار بصورت همزمان استفاده کند مثلا همزمان با تماشای ویدیو، به صفحه کلید کامل دسترسی داشته و پیام تایپ کند. علاوه بر این قابلیت جدید Snap Window به کاربر امکان می‌دهد بخشی از اپلیکیشن را به صورت ثابت در بالای صفحه نمایش قرار داده و از بقیه فضای صفحه بدون هیچ مشکلی برای تماشای ویدیو یا کارهای دیگر استفاده کند.

منبع متن: digikala